Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara

Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara
Publicat: 26/09/2017, 10:37

Gogoșari în oțet.Aceștia seservesc la fripturi sau orice fel principal cu carne și reprezintă o sursă naturală de vitamine. Vă prezentăm trei rețete simple pentru prepararea gogoșarilor în oțet.

Gogoșari în oțet – rețeta 1. Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 5 litri de apă, 1 litru de oțet, 2 linguri de ulei (opțional), sare după gust, zahăr după gust, boabe de piper, boabe de muștar, foi de dafin, hrean.

Mod de preparare:Gogoșarii se spală și se taie în bucăți potrivite. Apoi, se pregătește un fel de saramură din apă, oțet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin, după care se pune compoziția la fier, la foc potrivit. Se potrivește totul după gust. Perosanele care preferă gogoșarii să fie mai acrii trebuie să adauge mai mult oțet în compoziție, în timp ce persoanele îi preferă mai dulci pot adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, se adaugă gogoșarii, însă nu toți deodată. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până își schimbă culoarea. Atenție: gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.

Se scot apoi din saramură și se așează în borcane. Nu se presează. Când toți gogoșarii sunt așezați în borcane, se adaugă hreanul, care a fost tăiat în prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fâșii de hrean.

După aceea, se adaugă saramura caldă. Mirodeniile care au rămas pe fundul oalei se repartizează cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Se leagă borcanele cu celofan sau se capsează și se depozitează în cămară, înveliți în pături, până a doua zi. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, se apasă gogoșarii, ușor, cu o lingură de lemn sau se scutură ușor borcanul cu gogoșari în oțet.

Sursă: Laura Sava

Gogoșari în oțet – rețeta 2.Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 500 de grame de zahăr, 250 de grame de sare, 500 mililitri de oțet, boabe de muștar, boabe de piper.

Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se taie în sferturi și se pun într-o oală de 10 litri. Apoi, într-un recipient separat, se amestecă sarea cu zahărul, iar compoziția obținută se presară peste gogoșarii tăiați.

Se amestecă bine cu mâna și se acoperă cu un capac. Întreaga compoziție se lasă timp de 24 de ore, pentru ca gogoșarii să lase suc. A doua zi, se scot gogoșarii și se pun în borcane de mărimi diferite. Peste ei se pun boabele de muștar și de piper, după care se toarnă zeama lăsată de gogoșari peste noapte amestecată cu oțet. Se capsează borcanele cu gogoșari în oțet și se pun în cămară.

Sursă: Bucătăraș.ro

Gogoșari în oțet – rețeta 3.Ingrediente: 8 kilograme de gogoșari, 8 litri de apă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de sare, un litru de oțet, 3-4 foi de dafin, 50 de grame de piper boabe, o jumătate de kilogram de hrean, o conopidă, o țelină, o rămurică plus câteva frunze de vișin.

Mo de preparare. Gogoșarii se curăță și se taie în patru. Țelina se curăță, se spală și se taie rondele. Conopida se desface în bucăți și se spală bine. Hreanul se curăță și se taie în felii de mărimea unui deget.

Se așează în borcane toate ingredientele menționate mai sus, indiferent în ce ordine. O variantă ar fi ca mai întâi să se pună frunzele de vișin și de țelină, apoi conopida, țelina feliată, gogoșarii, iar la final hreanul.

Apoi, se prepară o saramură din oțet, apă, zahăr, sare, piper, foi de dafin. Compoziția se pune la fiert, iar când este aproape de punctul de a clocoti se ia de pe foc. Se toarnă saramura fierbinte în borcane, apoi se lasă până se răcește saramura. După care, se închid bine borcanele, sau se acoperă cu celofan. Gogoșarii în oțet se depozitează în cămară, sau în dulapuri ferite de lumină și de căldură.

Sursă: Rețetele bunicii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×